class="page-template-default page page-id-63"

Over Margot Noot

Margot heeft tijdens en na haar baan als lerares creatieve vakken zich ontwikkeld van docente creatieve vakken naar professioneel kunstenaar. In 2004 besluit ze zich volledig toe te leggen op haar passie: schilderen.

Omdat ze na een aantal jaren constateerde dat het werken met mensen, die in een hobby schilderen een eigen stijl willen ontwikkelen, toch bleef trekken besloot ze in haar eigen atelier cursussen en workshops te geven.

De volgende stap was om naast het exposeren van haar eigen werk ook dat van amateurkunstenaars en haar cursisten te laten zien. Daarom biedt ze hen in haar expositieruimte de mogelijkheid een kwartaal lang te exposeren.

Tijdens haar opleiding tot lerares basisonderwijs gaf haar docent tekenen Coen Schilt haar al te kennen, dat zij gelet op haar talent de verkeerde opleiding volgde. Zijn advies was om naar Academie Minerva te gaan. Haar ouders gaven haar geen toestemming deze switch te maken. Nadat ze haar opleiding aan de pedagogische academie had afgerond heeft ze onderwijsbevoegdheden voor de creatieve vakken gehaald. Margot heeft vele jaren met plezier als docente tekenen en handvaardigheid in het voortgezet onderwijs gewerkt.

Op haar zesenvijftigste besloot ze het onderwijs vaarwel te zeggen om als zelfstandig kunstenaar aan het werk te gaan. In haar atelier ingericht als een soort handenarbeid-/tekenlokaal begon ze cursussen te geven. Daarnaast legde ze zich toe op het maken van schilderijen in acryl, het maken van bronzen en stenen beelden en keramiek.

Na geƫxposeerd te hebben in Mainschoar in Kolham, in bibliotheek en wijkcentra in Groningen, het Verhildersum in Leens kwam de wens een eigen expositieruimte te hebben. De expositieruimte aan de Berkenweg 38 te Zuidlaren is op 26 november 2011 officieel geopend.