Biografie

Bibliografie

Tijdens haar opleiding tot lerares basisonderwijs gaf haar docent tekenen Coen Schilt haar reeds te kennen dat zij gelet op haar talent een verkeerde opleiding volgde. Zijn advies was ‘ga naar Academie Minerva. Haar ouders gaven haar echter geen toestemming deze switch te maken. Nadat ze haar opleiding aan de pedagogische academie had afgerond heeft ze als nog haar onderwijsbevoegdheden voor de creatieve vakken gehaald.

Margot Noot heeft vele jaren als docente tekenen en handvaardigheid in het voortgezet onderwijs gewerkt. Op haar zesenvijfstige besloot ze echter het onderwijs vaarwel te zeggen. Ze besloot als zelfstandig kunstenaar aan het werk te gaan. In haar atelier ingericht als een soort handenarbeid-/ tekenlokaal begon ze cursussen te geven. Daarnaast legde ze zich toe op het maken van schilderijen in acryl, het maken van bronzen en stenen beelden en keramiek.

Na geëxposeerd te hebben in ‘Mainschaor’ in Kolham, bibliotheek en wijkcentra in Groningen, het Verhildersum in Leens kwam de wens een eigen expositieruimte te hebben. De expositieruimte aan de Berkenweg 38 te Zuidlaren is op 26 november officieel geopend.

De naam SMAAK staat voor Samenwerkings- Mogelijkheden voor Amateur Artiesten in de Kunst. Expo/atelier Smaak richt zich op het verzorgen van exposities en het geven van creatieve vorming. Expo staat voor exposities van haar eigen schilderijen, bronzen beelden en  beeldhouwwerk. Naast exposities van haar eigen schilderijen, biedt zij ook de mogelijkheid aan anderen om te exposeren, zoals Giny Wolt en Janny Kuiper van de schildersgroep ’t Dok, waarvan Margot deel uitmaakt. Atelier bestaat uit een ruimte van ongeveer 60 m2 ingericht met tekentafels, schildersezels, werkbank, e.d.

In haar atelier begeleidt ze als professioneel docente creatieve vakken ook kleine groepen, waarbij de ontwikkeling van de eigen creativiteit van de cursist centraal staat. In het atelier kan een cursist naar harte lust experimenteren met verschillende materialen, technieken en vaardigheden op het gebied van schilderen, tekenen, en ruimtelijk vormgeven.